Schrijfmeditaties

Als initiatiefnemer van het netwerk schrijfmeditatie bied ik elke derde zondag van de maand  met zes andere autobiografische schrijfcoaches een online schrijfmeditatie aan. Een moment om stil te staan bij actuele onderwerpen in je leven. Door hierover te schrijven vul je je herinneringen aan met een ander perspectief. Je kunt hierdoor beter de waarde van de gebeurtenissen zien en ontspanning ervaren.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Elke schrijfmeditatie begint met een mooie tekst, gedicht of spreuk en een korte meditatie om verbinding met het thema te maken. Daarna ga je schrijven. Er zijn altijd drie inspirerende schrijfopdrachten over een actueel thema. Je verkent zo je eigen ervaringen vanuit verschillende perspectieven. In alle workshops worden geschreven verhalen met elkaar gedeeld maar je hebt altijd de mogelijkheid om een keertje over te slaan. Tot slot worden de drie schrijfrondes elke keer met een andere werkvorm afgerond. 

Ervaring met schrijven is  niet nodig. Je krijgt uitleg aan het begin van de bijeenkomst en bij elke opdracht. De data voor het najaar 2022 zijn:
24 september, 23 oktober, 20 november en 18 december.

Wil je meer informatie vraag dan de flyer aan of meld je direct aan.

Aanmelden

 

Schrijfworkshops

Door over je leven te schrijven, ontdek je meer over jezelf dan je nu al weet. Een ander perspectief of een tijdsprong geven je opeens een andere kijk op een bekende scene. Hierdoor ontstaat er beweging in je verhaal en vaak een groot gevoel van verbondenheid met alles wat heeft plaatsgevonden. Daarom werk ik graag met thema’s die positiviteit aanboren en jezelf bekrachtigen. Zelf bepaal je altijd de concrete gebeurtenissen die je wilt onderzoeken.

Schrijf je eigen portret
Je schrijft in vijf bijeenkomsten vijf kleine portretjes van jezelf aan de hand van schilderijen van bekende meesters zoals Vincent van Gogh, Gustav Klimt en Frida Kahlo en ook minder bekende schilders zoals Chaibia Talal en Agnes Martin. Elk schilderij representeert een thema zoals bijvoorbeeld roots, vriendschap en dierbare voorwerpen. Elke bijeenkomst begint met een introductie van de schilderijen met een verbinding naar het thema. Daarna reik ik je verschillende schrijfopdrachten voor verschillende fasen in je leven aan. Telkens schrijf je dan een korte scene uit je leven. Het gaat niet om correct Nederlands te schrijven maar woorden geven aan wat zich heeft voorgedaan. De schilderijen en de methodiek van zintuigelijk schrijven helpen daarbij.

Na elke schrijfronde is er ruimte om voor te lezen maar dat hoeft niet. De bijeenkomst wordt afgesloten met een afrondende opdracht waarin je je verhalen samenbrengt. 

Schrijfervaring is niet nodig.

Najaar 2022 in Driebergen – Kosten 125,- euro

 18 en 25 oktober, 1, 8 , 15 en 22 november van 19.30 – 22.00 uur

 

Kunstspiegels
Bekende en onbekende kunstenaars willen met hun werk iets uitdrukken. In de titel van veel schilderijen komt dit tot uitdrukking. In de schrijfworkshop spiegel je jezelf aan de thema’s en met schrijfopdrachten verken je dit thema in je eigen leven. 
Voorjaar 2023

 

Aanmelden